Lean training van EC&S Interim management consultancy

Verspilling van tijd en materiaal is een grotere strop voor een bedrijf dan de meeste mensen denken. Er is zoveel te winnen op dit gebied en gemiddeld functioneren wil niet altijd zeggen dat dat gemiddelde goed genoeg is. Functioneren op basis van een gemiddelde waarbij een gemiddelde al erg laag is, betekent niets anders dan dat je ook op dat lage niveau functioneert. Door het volgen van de lean training van EC&S Interim management consultancy leer je jezelf en je medewerkers hoe je dat gemiddelde omhoog kunt halen en verspilling elimineren.

Wat is lean?

Processen binnen het bedrijf kunnen worden omschreven met specifieke parameters. Voor het begrip lean zijn twee van deze parameters van toepassing, namelijk het gemiddelde van het proces en de spreiding ten opzichte van het gemiddelde. Kies je voor lean, dan kies je voor het verbeteren van het gemiddelde. Gemiddeld is namelijk niet altijd goed genoeg. De principes van lean zijn: definieer waarde voor uw klant, breng alle waarde, creërende stappen in lijn, zorg dat de waarde gaat stromen, zorg voor pull door de klant en zorg voor continue verbetering(door middel van het Kaizen-principe). Met lean richt je je volledig op het creëren van waarde en elimineer je verspilling, denk hierbij aan wachttijden, overproductie, transport. Lean richt zich op heldere communicatie waarbij alleen relevante informatie gedeeld wordt en voor iedereen de taken helder zijn.

Onze lean training

Wij helpen je graag om op de lean manier te werken waardoor bedrijfsprocessen verbeterd worden en efficiënter gaan verlopen. Onze training wordt aangepast op de behoefte binnen je bedrijf. Het is afhankelijk waar de behoeft van training in zit of de duur van de training een dag of bijvoorbeeld 6 maanden is. De lean training wordt in modules gegeven.

Meld je aan voor de lean training

Wil je graag leren hoe je lean toepast in je eigen onderneming. Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Ik kom bij je langs en we bespreken het doel of de probleemstelling. Graag kijken we ook intern rond om na te gaan hoe de processen nu verlopen. Wanneer we een duidelijk beeld hebben, zullen we een plan van aanpak maken en kunnen we starten met de trainingen. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak.