Referenties

Behaalde resultaten:

 

 

Voestalpine (Polytec)

Situatie:

Voestalpine (nu Polytec)  te Roosendaal is producent van auto onderdelen en levert aan de automotive. Het productie proces geschiedt door compressie moulding van kunststof, dus door middel van zware persen het kunststof GMT en SMC te vervormen naar een eindproduct.

De leverbetrouwbaarheid bedroeg 85% waardoor er vaak met spoedzendingen gewerkt werd om de goederen tijdig op locatie bij de assemblagelijn van de klant te krijgen. Dit kostte meer dan 200.000 euro per jaar aan spoedtransporten. Dit alles terwijl de omzet van het bedrijf sterk groeiende is, van 48M euro in 2011 naar 60M € in 2014.

Resultaat:

Door de bovengenoemde activiteiten is de leverbetrouwbaarheid naar 99,7% gestegen is en zijn de kosten van spoedtransporten verlaagd van 200.000 euro naar 30.000 euro per jaar.

De efficiency van de logistieke afdeling is met 37% toegenomen door de omzetstijging te realiseren zonder toevoeging van logistiek personeel.

Op kritieke persen zijn de steltijden van 6,5 uur naar 4 uur gereduceerd, een verbetering van 38% .Smit Transformatoren

Situatie:

Smit Transformatoren is in een totale transformatie naar Operational Excellence.  De vraag in de markt is gestegen naar 57 transformatoren per jaar, waar er een actuele capaciteit is van slechts 37 transformatoren per jaar. Om deze groei met minimale kosten te kunnen realiseren heeft men besloten de filosofie van lean manufacturing te implementeren.

Resultaat:

Door de bovengenoemde activiteiten is de productie capaciteit naar 60 transformatoren gestegen, is de output in de wikkel afdeling gestegen met 52% hetgeen 20.000 arbeidsuren bespaard heeft. Tevens heb ik een actieplan overgedragen dat binnen de montage na implementatie resulteert in een productiviteitsverbetering van 20% 

 

Orga

Situatie:

Orga te Schiedam besteedt haar productie van bebakeningsverlichting uit aan Unitron te Ijzendijke. Men heeft een productie doorlooptijd van 6 weken en produceert grote series per eind code. De klant verwacht echter een levertijd van 2 weken maximaal. Om dit verschil tussen 6 weken aanlevertijd en een verwachting van de klant van 2 weken  te overbruggen heeft men een forecastmethode opgezet, waarmee men probeert  op tijd te leveren en de voorraden probeert te beheersen.

De huidige leverbetrouwbaarheid is echter minder dan 50 %, doordat de klanten regelmatig ‘spoedorders’ plaatsten, waardoor er veelvuldig gereed product werd gekannibaliseerd (wat weer leidde tot voorraadverschillen en manco’s op de lopende productie). Hierdoor was  de  output uit de fabriek binnen normale bedrijfstijd niet hoger dan 70 stuks per week, daar waar de klant er gemiddeld 100 stuks per week wil afnemen. 

Resultaat:

Door de bovengenoemde activiteiten is de doorlooptijd verkort van 6 weken naar minder dan 1 dag, waardoor de leverbetrouwbaarheid naar 100% gestegen is. Vandaag bestellen is vandaag produceren en morgen leveren.

Tevens is de output naar 120 stuks per week gestegen doordat de grootste oorzaak van de verstoringen geëlimineerd is. 

 

Hunter Douglas :

  • output verbetering op een bottleneck van 33 % oktober           2006
  • output verbetering op een bottleneck van 43 % maart             2007
  • transformatie productie lijn naar one piece flow juli                 2007
  • output verbetering op prodcutiecel mutisol van 300%              2008
  • invoering Goal Deployment Proces bij R&D                             2010

Stork Fokker

Opzetten planningstools voor RMO en invoeren 5S                             2009

Crossline

opstellen keuringsvoorschriften en invoeren 5S                                 2008

WHW oud beijerland

5S invoeren en in flow zetten CD ompak afdeling 70% verbetering     2008

KONI: 2005

Reductie doorlooptijd BTT lijn van 38 naar 6 dagen

Voorraadreductie van 3 miljoen euro in 1 jaar met verbeterde leverperformance

KONI: 2004

Reductie doorlooptijd inpak afdeling van 13 uur naar 1 uur ; productiviteitsverbetering van 50%